Mobilitás Blog

Egyetemisták és technikusok töltötték meg a Kaposvár Aréna termét a HUMDA szakmai és pályaorientációs napján

2024. április 26. - Mobilitás Blog

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. szakmai és pályaorientációs napot szervezett annak kapcsán, hogy hidrogén üzemanyagcellás autóbusz közlekedik ebben a hónapban Kaposváron. A szakmai és Pályaorientációs programra érkező középiskolások a technológia elméleti alapjaival, a töltési technológiával és a hidrogén üzemanyagcellás autóbusszal ismerkedhettek meg egy bemutatón és egy próbaúton.

 

Tovább

A HUMDA Lab csapata készen áll az április végi önvezető formulaautós versenyre

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó kutatóintézet, a HUMDA Lab csapata kivívta a lehetőséget, hogy részt vegyen az Abu Dhabi Autonomous Racing League (A2RL) önvezető formulaautós versenyen, amelyen világszinten is elismert egyetemek és kutatóközpontok csapatai indulnak. Az Egyesült Arab Emírségek legendás Abu Dhabi Yas Marina Circuit F1-versenypályáján rendezik meg a viadalt Super Formula autókkal 2024. április 27-én.

 

Tovább

Szagmentes újrahasznosított műanyagokat fejleszt a Mol

Újrahasznosított műanyag alapú, elsősorban az autóiparban hasznosítható termékek receptúráinak kifejlesztésébe kezdett a Mol, a 177,7 millió forintos projekt a GINOP Plusz program keretében 91,1 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert el - tájékoztatta a vállalat az MTI-t.

Tovább

Európai Bizottság: tovább csökkent a halálos kimenetelű közúti balesetek száma

Az uniós tagországok országútjain mintegy 20 400 halálos kimenetelű közúti baleset történt tavaly, ami egy százalékkal kevesebb az előző évinél, és 10 százalékkal, azaz 2360-zal kevesebb a 2019 évinél - derült ki az Európai Bizottság jelentéséből.

Tovább

Ingyenes családi programok a HUMDA Zöld Életre Valók roadshow szegedi állomásán

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási roadshow szegedi állomásán április 18. és 21. között számos közlekedésbiztonsági, elektromobilitási és interaktív programon vehet részt az egész család. Az eseményhez kapcsolódóan csütörtökön szakmai workshopot is rendeztek, amelyen elhangzott, hogy ez elmúlt években megemelkedett környezetterhelés hatásainak mérsékléséhez a fosszilis energiaforrásokról a zöld energiára kell átállnunk.

 

Tovább

Kolozsváron nyit informatikai központot a BMW

Kolozsváron nyit informatikai központot a BMW Group, ebből a célból a német autógyártó vegyesvállalatot hoz létre az NTT Data Románia informatikai céggel - írta a Ziarul Financiar a cég közleménye alapján. A kolozsvári központban kezdetben 120 számítástechnikai szakember dolgozik majd.

Tovább
süti beállítások módosítása