Mobilitás Blog

Új vasúti aluljáró épült a Budapest-Bécs vonalon Tatabányán

2023. május 12. - Mobilitás Blog

Új vasúti aluljárót adtak át Tatabányán, a Budapest-Bécs vasútvonalon, a beruházás mintegy hétmilliárd forintból valósult meg - közölte az önkormányzat  az MTI-vel.

A városháza tájékoztatása szerint a Bánhida és Sárberek városrész közötti új közúti átvezetés a Tatabányát kettészelő Budapest-Bécs vasútvonal alatt biztosít átkelési lehetőséget, csaknem 1 kilométeres új útszakaszon.
A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekt felét európai uniós támogatásból, a másik felét pedig a Modern városok program forrásaiból biztosították.


A projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel, majd az Építési és Közlekedési Minisztériummal együttműködve valósult meg, a vasúti fővonalon fekvő aluljárót az A-Híd Zrt. építette.
A beruházás során több mint 824 méteren kétszer egysávos út épült, 220 méteres közúti aluljáróval. Készült továbbá egy új szerkezetű, két vágány átvezetését biztosító vasúti híd. Az összekötőút 6,5 méter széles, járdával és kerékpárúttal.
Az érintett szakaszon energiatakarékos világítást telepítettek, valamint 57 fát és 2108 cserjét ültettek el.
A Bánhidát Sárberekkel összekötő új út Sárközy Géza nevét viseli, ő volt a város utolsó tanácselnöke, aki már a rendszerváltás előtt szorgalmazta a két városrész közötti közúti kapcsolat kiépítését.

MTI/Google Térkép

süti beállítások módosítása