Mobilitás Blog

1,6 millió négyzetméteren már megújult a burkolat a magyarországi gyorsforgalmi utakon

2023. augusztus 11. - Mobilitás Blog

Az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. áprilistól augusztus elsejéig, 312 kilométer hosszan, 1,6 millió négyzetméternyi felületen cserélte le az elöregedett, tönkrement burkolatot új aszfaltra, kilenc gyorsforgalmi úton - közölte a társaság az MTI-vel.

Tovább

Egy év alatt közel 50 százalékkal nőtt az elektromos autók száma, egyre többen hosszabb útra is elindulnak vele

Bár a legtöbben helyi, lakás-óvoda-iskola-munkahely közötti közlekedésre használják hétköznapokon elektromos autójukat, átlagosan 70-100 kilométert megtéve egy nap, a Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint egyre többen hosszabb, külföldi utakra is elindulnak velük.

Tovább

Harminckilenc új autóbuszt állított forgalomba Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Volánbusz

Harminckilenc új autóbuszt állított forgalomba Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Volánbusz Zrt., a Volvo és Credobus típusú, szóló és csuklós járművek beszerzési értéke nettó 3,8 milliárd forint volt - közölte a közlekedési társaság az MTI-vel.

Tovább

Aláírták az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út műszaki tervének finanszírozási szerződését

Augusztus végéig lezárják a megvalósíthatósági tanulmány engedélyezési eljárását, majd a kormányhatározat megjelenése és a műszaki terv elfogadása után elindulhat az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út kivitelezőjének kiválasztási folyamata - közölte közleményben Békés vármegye önkormányzata.

Tovább

A Hungarian Motorsport Academy versenyzője, Kovács Bálint két hetedik helyet szerzett a Red Bull Ringen

Nem zárta a kegyeibe a hétvégi időjárás a Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyzőit. Sajnos akadt olyan verseny, amit az időjárási viszonyok miatt törölni is kellett. Kovács Bálint és Vincze Martin a Red Bull Ringen küzdött az elemekkel, Csomós Miklós, Herczig Patrik és László Martin…

Tovább

A kínai Sunwoda 580 milliárd forintos beruházással Nyíregyházán építi fel első európai üzemét

Mintegy 580 milliárd forint értékű beruházással Nyíregyházán építi fel első európai üzemét a világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártója, a kínai Sunwoda, és ennek nyomán több ezer új munkahely jön létre - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter…

Tovább
süti beállítások módosítása