Mobilitás Blog

Ütemterv szerint halad a kivitelezés az M4-es építésénél

2024. június 24. - Mobilitás Blog

Ütemterv szerint halad a kivitelezés az M4-es építésénél, Törökszentmiklós-Kisújszállás jelenleg épülő szakaszán gerendabeemelés, Törökszentmiklós elkerülő szakaszán útépítés miatt forgalmi terelés várható - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) az MTI-vel.

Tovább

Pafféri Zoltán: a MÁV-nak szüksége van a Gyermekvasúton szolgáló fiatalokra

A Gyermekvasút vasutas iskola is, ahova azok a gyermekek jönnek, akik okosak, szorgalmasak, elkötelezettek, értik és szeretik a vasutat, amilyen emberekre a felnőtt vasútnál is szüksége van a MÁV-nak - mondta Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója Budapesten a gyermekvasutasok avató ünnepségén.

Tovább

Zöldgazdasági fordulat az energetikai hatékonyság területén - újra ülésezett az Energia21

Felkészült és felelős nagyvállalatok, jól működő modell és pozitív energiahatékonysági fejlemények - ezek a jellemző tapasztalatok az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) eredményeinek vizsgálatakor - tájékoztatta az MTI-t az Energia21 Kezdeményezés (E21) legújabb ülésének főbb…

Tovább

Nagyösszegű bírságot szabtak ki egy salgótarjáni gyorshajtóra

A megengedett 50 helyett 109 kilométeres sebességgel száguldozott egy sofőr Salgótarjánban, akire a rendőrök ezért 169 ezer forint közigazgatási bírságot és 6 közúti, közlekedési előéleti pontot szabtak ki - közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

Tovább

Elkezdődött a kolozsvári könnyűszerkezetű metróvonal építése

Elkezdődött a kolozsvári könnyűszerkezetű metróvonal építése, amely átszeli majd az erdélyi várost, és összeköti annak metropolisz-övezetével. Az ünnepélyes építőtelep-avatón Marcel Ciolacu román kormányfő és Nicolae Ciuca szenátusi elnök is jelen volt.

Tovább

Mecsek-rali - Másfél száz versenyautó száguld az 57. versenyen

Hat mezőnyben összesen mintegy 150 versenyautó áll rajthoz a pénteken és szombaton Pécsen és környékén sorra kerülő 57. Mecsek-ralin, amely a HUMDA országos ralibajnokság idei harmadik futama lesz, és amelynek keretében a Historic kategória Európa-bajnoki viadalát is lebonyolítják.

Tovább

Az EU több mint 35 ezer ingyenes InterRail-bérletet oszt szét fiatalok között, 779-et a magyar fiataloknak

Az Európai Unió ingyenes InterRail-bérleteket biztosító, úgynevezett DiscoverEU-programja keretében idén nyáron 35 511 európai, köztük - kvóta alapján - 779 magyar fiatal kaphat ingyenes európai vonatbérletet - közölte az Európai Bizottság.

Tovább
süti beállítások módosítása