Mobilitás Blog

A Volánbusz három héten át vizsgálta járatain az ország- és vármegyebérletek használatát

2023. szeptember 08. - Mobilitás Blog

A Volánbusz vonalainak több mint felén vizsgálta a május 1-jétől bevezetett ország- és vármegyebérletek használatát 2023. június 26. és július 16. között - közölte a társaság az MTI-vel. Az akció célja az volt, hogy felmérje az új bérlettípus felszálláskori érvényesítésének működését, feltárja az…

Tovább

2026 végére autópálya kapcsolja össze Nyíregyházát és Szatmárnémetit

A kabinet tervei szerint 2026 végére, a román kormánnyal történő együttműködés segítségével, autópálya fogja összekötni Nyíregyházát és Szatmárnémetit - jelentette ki az építési és közlekedési miniszter az épülő M49-es gyorsforgalmi út sajtótájékoztatóján.

Tovább

Győr-rali: belvárosi gyorsasági szakasz és kiegészítő programok a hétvégi futamon

A hétvégén kerül sor a HUMDA országos ralibajnokság idei ötödik futamára, a WHB Győr-ralira, amelynek programját belvárosi gyorsasági szakasz és számos más kísérő esemény is színesíti.

Tovább

Budapest körül logisztikai gyűrűt hoz létre a kormány

Budapest körül a kormány egy logisztikai gyűrűt hoz létre, amely rácsatlakozik a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésre és a V0-ás vasúti körgyűrűre, ebben a fejlesztésben Biatorbágynak döntő szerepe van - mondta az építési és közlekedési miniszter a Pest vármegyei településen.

Tovább

Párizsban megkezdődött a bérelhető elektromos rollerek kivonása a forgalomból

Megkezdődött Párizsban a bérelhető elektromos rollerek kivonása a forgalomból, a francia főváros az első európai főváros, ahol betiltják ezen járművek használatát. A párizsiak áprilisban népszavazáson döntöttek a betiltásról, az 1,3 millió választásra jogosult közül azonban csak 103 ezren vonultak…

Tovább

A Hungarian Motorsport Academy versenyzője, Zsebő Marcell 20. lett a WSK Euro Series első fordulóján

Szeptember első hétvégéjén öt növendék állt rajthoz a Hungarian Motorsport Academy (HMA) színeiben, közülük hárman a gokart világ legerősebb bajnokságában mérettethették meg magukat, míg Kovács Zoltán és Surányi Balázs Visontán tett látogatást, ahol a MAMS Supermoto-bajnokság futamait rendezték.

Tovább
süti beállítások módosítása