Mobilitás Blog

BKK: közel hétmillió kilométert tettek meg tavaly a kerékpározók MOL Bubival

2024. február 28. - Mobilitás Blog

Több mint 3,4 millió alkalommal használták a MOL Bubit 2023-ban a Budapesten kerékpározók, mely során közel hétmillió kilométernyi utat tettek meg - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. Összegzésük szerint a társaság adatai azt mutatják, hogy a MOL Bubit használók köre évről évre bővül, 2023-ban is több tízezer új felhasználó csatlakozott a rendszerhez, akik egyre több gyűjtőállomáson tudják igénybe venni a szolgáltatást.

Tovább

Közlekedésbiztonsági fejlesztések Tiszaszőlősön

A helyi közösségeket és a közlekedésbiztonságot erősítő fejlesztések kezdődnek a mintegy ezerkétszáz lakosú Tiszaszőlősön, ahol egy illegális hulladéklerakót is felszámolnak - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közleményben az MTI-vel.

Tovább

A MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított az új tarifarendszerről

A MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított a www.ujtarifa.hu címen az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekről, a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásáról - közölte a MÁV az MTI-vel.

Felidézték, hogy március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere, amely 3,5-4 millió ember számára teszi olcsóbbá, egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé a közösségi közlekedést Magyarországon, havonként akár több tízezer forintos megtakarítást eredményezve a családoknak.

Tovább

Több mint száz diák vett részt a HUMDA miskolci pályaorientációs napján

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pályaorientációs napot szervezett középiskolásoknak és egyetemistáknak Miskolcon, ahol többek között a hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerrel ismerkedhettek a fiatalok.

240222_miskolc_palyaorientacios_nap_1.JPG

A Miskolci Egyetem hallgatói, valamint a Miskolci Szakképzési Centrum Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum, illetve a Szemere Bertalan Technikum közlekedési gépjármű technikus, logisztikus technikus és a duális képzésű gépjármű technikus diákjai vettek részt a pályaorientációs napon. Az eseményen a Széchenyi István Egyetem szakemberei is szóltak a fiatalokhoz. A rendezvény szerves része a hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszprojektnek, amely Miskolcra is ellátogatott. A HUMDA ezzel összefüggésben kiemelt figyelmet fordít a pályaorientációra, a jövő hidrogéntechnológiában jártas szakértő nemzedékének támogatására és képzésére a teljes hidrogén értéklánc mentén. A hidrogéntechnológiai iparágnak már rövid távon is szüksége van közép- és felsőfokú szakképzettséggel rendelkező szakemberekre: szerelőkre, karbantartókra, szakmérnökökre, projekt menedzserekre, adminisztratív támogatásra.

Tovább

Jövő Mobilitása Szövetség: állami támogatás segíti az elektromos autók elterjedését

Állami támogatás segíti az elektromos autók elterjedését Magyarországon, a Jövő Mobilitás Szövetség számítása szerint a vissza nem térítendő támogatással azok a vállalkozások is vehetnek ilyen gépjárművet, amelyek eddig a magas vételár miatt halogatták a vásárlást.

Tovább

Elkészült Debrecen Zöld kódexe

Elkészült Debrecen Zöld kódexe, amely öt témakörben ötven intézkedést tartalmaz; az ország legkomplexebb környezetvédelmi programja új lendületet ad a város zöldpolitikájának - jelentette be a város polgármestere sajtótájékoztatón. Papp László (Fidesz-KDNP) a nagyerdei Sziget-kék gyermekparadicsomban tartott rendezvényen kiemelte, hogy az Országgyűlés 2022. decemberi, országos kitekintésű környezetvédelmi programjának elfogadása óta Debrecenben készült el komplex környezetvédelmi program, amely a 2023 és 2026 közötti időszakra fogalmaz meg konkrét tennivalókat a témában.

Tovább

Európai akkumulátor-alap indul 500 millió eurós keretösszeggel

Az európai akkumulátor-alapanyag ellátási lánc kialakítását célzó alap létrehozásáról döntött az EIT InnoEnergy és az európai magántőke- és kockázati tőkebefektető vállalat, a Demeter Investment Managers. A forrás induló keretösszege 500 millió euró lesz - közölte az MTI-vel EIT InnoEnergy HUB.

Tovább

Washingtont aggasztják a kínai járműipari beruházási tervek Mexikóban

Az amerikai hatóságokat aggasztja a nagy kínai befektetések közelgő beáramlása Mexikóba, különösen a három nagy kínai elektromos járműgyártó megjelenése az Egyesült Államok déli határánál - derül ki kormányzati illetékeseknek a Financial Times (FT) által idézett nyilatkozataiból.

Tovább
süti beállítások módosítása