Mobilitás Blog

NGM-helyettes államtitkár: a Budapest-Brassó járat indítása mindkét város számára fontos lépés

2024. július 26. - Mobilitás Blog

A Budapest-Brassó járat indítása mindkét város és mindkét ország számára fontos lépés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára Budapesten a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Tovább

Emeletes KISS vonatok karbantartástámogatására írt alá szerződést a Stadler és a MÁV Vagon

Karbantartástámogatás nyújtására kötött megállapodást a Stadler Magyarország Kft. a MÁV Vagon Kft.-vel, a szerződés keretében a Stadler 40 darab emeletes KISS motorvonat tervszerű karbantartásában, javításában működik közre, beleértve a szükséges alkatrészek biztosítását, illetve az esetleges balesetes javításokat is - közölte a Stadler az MTI-vel.

Tovább

ÉKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését - közölte a tárca az MTI-vel.

Tovább

Autóbuszjáratok indítását szervezik magyarországi és felvidéki települések között

A Besztercebánya megyei és a Nógrád vármegyei önkormányzat autóbuszjáratok indítását szervezi a régiók között, erről Salgótarjánban a megyeházán tárgyaltak. A megbeszélésén részt vettek a Volánbusz Zrt. és a besztercebányai integrált közlekedési vállalat képviselői is.

Tovább

Fábián Gergely: Magyarország közös, európai fellépést sürget az e-mobilitás hálózatfejlesztési igényeinek előmozdítása érdekében

Thierry Breton belső piacért felelős biztos meghívására Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár magas szintű kerekasztal-beszélgetésen vett részt Brüsszelben - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel. A közlemény szerint az egyeztetésen a felek áttekintették a villamosenergia-hálózat és az e-mobilitási igények kielégítésére való felkészülés aktuális kérdéseit.

Tovább

EM: májusban európai bronzérmes a tisztán elektromos autóflotta hazai bővülése

Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének (ACEA) adatközlése szerint az elmúlt hónapban a viszonylag kis darabszámokat produkáló Horvátország és Málta után, Dániával holtversenyben a kontinensen a harmadik legnagyobb arányban, 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett zöldautók száma Magyarországon - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium a Facebook oldalán.

Tovább

Energiaügyi Minisztérium: a vállalati e-autó programban igényelt támogatások összege elérte a teljes keret felét

A vállalkozások idén februártól jövő tavaszig kérhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást tisztán elektromos személygépkocsi, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez. Mostanáig több mint 3200 cég igényelt forrást mintegy 3900 jármű megvásárlásához, több mint ezer pályázatról már a támogatói döntések is megszülettek. A beérkezett kérelmek együttesen mára lefedik a teljes, 30 milliárd forintos keretösszeg felét - jelentette be nemrég az Energiaügyi Minisztérium (EM).

Tovább

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre július 16-tól

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak - tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t.

Tovább
süti beállítások módosítása