Mobilitás Blog

A HUMDA a Greentech Zalaegerszegen tart Zöld Életre Valók roadshowt és pályaorientációs napot

2024. május 22. - Mobilitás Blog

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási roadshow-ja május 23-án és 24-én Zalaegerszegre látogat. A roadshow célja, hogy a fenntartható és környezetbarát energiát a mindennapi élet részévé tegye és előmozdítsa a zöld átállást, hiszen a zöld energia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt.

A ZalaZone járműipari tesztpályán csütörtökön és pénteken várják a szervezők az érdeklődőket óvodás kortól egészen az idős korosztályig. A HUMDA Zöld Életre Valók országos e-mobilitási és technológiai roadshow küldetése az ismeretterjesztés a hidrogén-technológiáról, az energiatárolásról és az elektromos járművekről, azok előnyeiről, működéséről, illetve környezeti vonatkozásairól. Az országjáráson a nagyközönség közterületi installációkkal és ingyenes aktivitásokkal találkozhat. A programokról részletesen a zoldeletrevalok.hu oldalon, valamint a HUMDA felületein lehet tájékozódni.

– A technológiai bemutatók mellett az érdeklődők gokartszlalomban tehetik próbára tudásukat, a Road Safety parkban a közlekedésbiztonsággal ismerkedhet az egész család, illetve elektromos busz és e-autó kiállítás is várja a látogatókat, valamint e-rollereket is ki lehet próbálni. Egy VR-szemüvegen számos, a zöld mobilitáshoz kapcsolódó virtuális „kiállítást” lehet megnézni, az energiatárolási megoldások iránt érdeklődők pedig egy interaktív falon találhatnak meg minden lényeges információt a korszerű technológiákról – emelte ki Lázár László, a HUMDA kommunikációs vezetője.

A HUMDA a szakkiállításhoz és konferenciához kapcsolódóan pályaorientációs napot is szervez zalaegerszegi, zalaszentgróti és keszthelyi iskolákból érkező diákok számára annak kapcsán, hogy a HUMDA hazai szinten egyedülálló pilotprojektjének köszönhetően ebben a hónapban hidrogén üzemanyagcellás autóbusz közlekedik Zalaegerszegen. A fiatalok a program keretében a technológia elméleti alapjaival, a töltési technológiával és a hidrogén üzemanyagcellás autóbusszal ismerkedhetnek meg. A HUMDA szakértői, Dr. Hanula Barna, a Széchenyi István Egyetem Járműhajtás Technológia Tanszék egyetemi docense és Mayer Zoltán – aki a Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület titkára is egyben – tart előadást az érdeklődő fiataloknak.

A HUMDA kiemelt figyelmet fordít a pályaorientációra, a jövő hidrogéntechnológiájában jártas szakértő nemzedékének támogatására és képzésére a teljes hidrogén értéklánc mentén. A hidrogéntechnológiai iparágnak már rövid távon is szüksége van közép- és felsőfokú szakképzettséggel rendelkező szakemberekre: szerelőkre, karbantartókra, szakmérnökökre, projekt menedzserekre, adminisztratív támogatásra. A hidrogén-üzemanyagcellás autóbusz roadshow Debrecen után Miskolcra, Kecskemétre majd Kaposvárra látogatott. A következő hónapban Győrben közlekedik az autóbusz.

A HUMDA számára a szemléletformáláson túl a Zöld Busz Programból származó üzemeltetési adatokkal való összehasonlításon alapuló elemzések készítése a projekt célja. A kapott adatokkal felvértezve segíteni tudjuk a zéró emissziós járművek és a hidrogén technológia iránt érdeklődőket a beszerzési döntések meghozatalában, a környezetileg, technológiailag és gazdaságilag együttesen értelmezhető megoldások létrehozásában.

süti beállítások módosítása