Mobilitás Blog

Átadták a Nagycenk-Kópháza-Harka kerékpárutat

2024. június 17. - Mobilitás Blog

Átadták a Nagycenk-Kópháza-Harka kerékpárutat, amely csaknem 300 millió forintból valósult meg. A 7 kilométeres szakasz közel 8000 embert köt össze, és részben az egykori műszaki határzár nyomvonala mellett vezet.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a régiót érintő fejlesztésekről elmondta, hogy Sopron és a Fertő-tó tágabb környezetében 300 kilométer kerékpározható út kijelölését tervezik. A táblákat ősz végére helyezi ki a közútkezelő.
    Az államtitkár hozzátette, 2010 óta 2000 kilométer új kerékpárút épült, 3000 kilométernyi kerékpározható útszakaszt jelöltek ki és 1000 kilométer új kerékpárút tervei állnak rendelkezésre jelenleg is. A fejlesztés egyik legfontosabb jellemzőjének nevezte, hogy sikerült hálózatot építeni, az egyes térségeket összekötő szakaszokat megvalósítani.
    Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy a Nagycenk-Kópháza-Harka kerékpárút is a Vidékfejlesztési Program keretében épült, mely 2400 önkormányzat 7000 fejlesztéséhez biztosított támogatást és további 3000 projekt megvalósulását segíti.
    Júliustól 57 milliárd forintos keretösszeggel új kiírások jelennek meg Magyar Államkincstár honlapján a LEADER program helyi felhívásai között, a projektek támogatása a 95 százalékot is elérheti - hívta fel a figyelmet Feldman Zsolt.
    A most megvalósult útvonal kapcsolódik a Lövő és Sopron közötti, 34 kilométeres útszakaszhoz, valamint ausztriai és rábaközi, nemzetközi kerékpárutakhoz teremt összeköttetést.

 

süti beállítások módosítása