Mobilitás Blog

Korszerűsített villamos motorvonatok álltak forgalomba

2024. február 16. - Mobilitás Blog

Az Alstom sikeresen zárta a MÁV-Start Zrt. által üzemletetett Flirt típusú villamos motorvonatok korszerűsítését, a már forgalomba állt szerelvényeket a legkorszerűbb fedélzeti vonatbefolyásoló rendszerrel szerelték fel - közölte az MTI-vel a vállalat.

Tovább

Európai akkumulátor-alap indul 500 millió eurós keretösszeggel

Az európai akkumulátor-alapanyag ellátási lánc kialakítását célzó alap létrehozásáról döntött az EIT InnoEnergy és az európai magántőke- és kockázati tőkebefektető vállalat, a Demeter Investment Managers. A forrás induló keretösszege 500 millió euró lesz - közölte az MTI-vel EIT InnoEnergy HUB.

Tovább

Washingtont aggasztják a kínai járműipari beruházási tervek Mexikóban

Az amerikai hatóságokat aggasztja a nagy kínai befektetések közelgő beáramlása Mexikóba, különösen a három nagy kínai elektromos járműgyártó megjelenése az Egyesült Államok déli határánál - derül ki kormányzati illetékeseknek a Financial Times (FT) által idézett nyilatkozataiból.

Tovább

Kolozsváron több belvárosi utca gyalogosövezetté alakul

Kolozsvár történelmi belvárosának több utcája gyalogosövezetté alakul a városvezetés döntése nyomán, Emil Boc polgármester környezetvédelmi célokkal indokolja a régóta várt intézkedést. Kolozsvár polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy a jelenleg felújítás alatt álló Farkas (Mihail…

Tovább
süti beállítások módosítása