Mobilitás Blog

Folytatódhatnak Temesvár déli körgyűrűjének építési munkálatai

2023. július 24. - Mobilitás Blog

Folytatódhatnak Temesvár déli körgyűrűjének építési munkálatai, miután a román hatóságok nemrég aláírták a finanszírozási szerződést az új kivitelezővel - közölte Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter.

A félkész beruházást átvevő kivitelezőnek egy év áll rendelkezésére, hogy befejezze a hátralévő munkálatokat, amelyek értéke 383,84 millió lej (28,5 milliárd forint) - írta közösségi oldalán Sorin Grindeanu. A Szociáldemokrata Párt (PSD) minisztere szeretné, ha mielőbb elkészülne a körgyűrű.


Cristian Pistol, a román közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) igazgatója június közepén jelentette be, hogy a munkálatok folytatására kiírt tender nyertese a SA & Pe Construct SRL - Spedition UMB - Tehnostrade SRL cégek alkotta társulás.
Az újabb versenytárgyalást azért kellett kiírni, mert az előző kivitelezővel, a Tirrena Scavi céggel tavaly decemberben felbontották a még 2018-ban aláírt szerződést. Az olasz kivitelezőnek 2021-ben kellett volna elkészülnie a körgyűrűvel, de a szerződésbontásig csupán a munkálatok 58 százaléka valósult meg.
Temesvár déli körgyűrűje a Szerbiával való összeköttetést is biztosítja, a bánsági várost elkerülő szakasz 25,69 kilométer hosszú. A beruházást a romániai közlekedés fejlesztését biztosító programból finanszírozzák.

süti beállítások módosítása