Mobilitás Blog

A Ballardtól rendelt hidrogén üzemanyagcellás motorokat a Solaris

2023. szeptember 16. - Mobilitás Blog

 A Ballard Power Systems bejelentette, hogy a Solaris Bus & Coach közel száz darab hidrogén üzemanyagcellás motorra adott le megrendelést feléjük, ami az EU eddigi legnagyobb, egy megrendelő részéről kapott autóbuszokba építendő üzemanyag-cella rendelést jelenti. A szállítások 2023 végén kezdődnek el, és a rá következő évben teljesednek ki.

A 96 motorra szóló megrendelés tartalmazza a Solaris 52 üzemanyagcellás motorra leadott egyedi megrendelését is, amelyeket Rebus Regionalbus Rostock tömegközlekedési vállalat fog üzembe helyezni a németországi Güstrowban, Solaris Urbino hidrogénbuszok meghajtására. A Rebus két hidrogéntöltő állomást épít ki a güstrowi és bad doberani telephelyeken, hogy támogassa a hidrogénüzemű helyi tömegközlekedés elterjedését.

A güstrowi buszok megrendelésén kívül a Ballard további 44 üzemanyagcellás motorra kapott megrendelést a Solaris-tól, melyek Európa városaiban közlekedő buszaikat fogják hajtani. Ezek a megrendelések hozzáadódnak ahhoz a több mint 110 üzemanyagcellás buszhoz, melyeket a Solaris európai ügyfeleinél már eddig letelepített.

David Mucciacciaro, a Ballard kereskedelmi igazgatója elmondta: "Az üzemanyagcellás buszmotorokra kapott legnagyobb európai megrendelés a termékeink és partnereink által gyártott hidrogénüzemű buszok teljesítményét igazolja. Úgy véljük, hogy ezek a megrendelések az üzemanyagcellás buszok egyre szélesebb körű elfogadottságát bizonyítják, az üzembe helyezési volumeneket ösztönzik és jelzésértékű lépést jelentenek a városi buszok szén-dioxid-mentesítéséhez vezető úton. Mindez az üzemanyagcellás buszok széleskörű elterjedésének lehetőségét mutatja."

süti beállítások módosítása