Mobilitás Blog

Sikeresen megrendezésre került a Járműipari Kutatóközpont által a „Fenntartható járműipari technológiák kutatása a Széchenyi István Egyetemen” című online konferencia

2023. augusztus 28. - Mobilitás Blog

A 2023. június 14-16. közötti konferencia a Széchenyi István Egyetem kompetenciaközpontjának a Járműipari Kutatóközpontnak a szervezésében valósult meg. A konferencia keretében bemutatásra kerültek a jelenleg megvalósítás alatt lévő két Tématerületi Kiválósági Program szakmai eredményei. A Digitális ipari technológiák kutatása a Széchenyi István Egyetemen (TKP2021-NKTA-48) projekt kiemelt célkitűzései az autonóm járművek egyedi és kooperatív irányítását biztosító rendszerek, valamint az önvezető járművek validációs módszereivel kapcsolatos technológiák fejlesztése. A Katonai rendszerek tűrőképességének kutatása a Széchenyi István Egyetemen (TKP2021-NVA-23) projekt fókuszterületei a pilóta nélküli földi járművek rezilienciavizsgálata, valamint az elektromos meghajtásrendszerek katonai tűrőképességének elemzése.

 

A háromnapos rendezvény online formában került lebonyolításra. A konferencia fővédnöke Prof. Dr. Bokor József Járműipari Kutatóközpont elnöke, az ELKH alelnöke, a konferencia elnöke pedig Dr. Szauter Ferenc, a Járműipari Kutatóközpont igazgatója volt.

A rendezvény Dr. Szauter Ferenc köszöntőjével kezdődött a szerdai napon, ezt követően a vendégek az Autonóm járművek társadalmasítási lehetőségeiről hallhattak előadásokat a Széchenyi István Egyetemen folytatott kutatásokhoz kapcsolódva, Dr. Eisingerné dr. Balassa Boglárka és Dr. Titrik Ádám szekcióelnökök vezetésével. A nyitónapon a következő kollégák előadásaira került sor: Somogyi Huba, Gulyás Péter, Für Balázs, Kecskeméti István, Tóth Gábor, Basa András, Lubinszki Zsombor, Krecht Rudolf és Krecz Dávid.

A konferencia csütörtöki napján az Autonóm megoldások és elektromos motorok hatásvizsgálata során a Széchenyi István Egyetemen elért szakmai eredmények kerültek prezentálásra, Dr. Polák József és Dr. Pup Dániel szekcióelnökök vezetésével. Számos érdekes előadást tartottak ezen a napon a következő munkatársak: Csikor Dániel, Saly Gábor, Peszleg Richárd, Dr. Speiser Ferenc Péter, Dr. Polák József, Sütheö Gergő, Unger Miklós és Dr. Horváth Ernő, valamint Istenes György és Dr. Horváth Krisztián, valamint Ignéczi Gergő és Dobay Tamás közös előadásokban mutatták be eredményeiket.

A záró napon Fenntartható technológiák megvalósíthatóságának vizsgálata a jelenkori gazdaságban témakörben voltak előadások, Dr. Tóth Árpád és Suta Alex szekcióelnökök vezetésével A következő munkatársak előadásai zárták a konferenciát: Szántó Norbert, Vastag Tímea, Dr. Gyurián Nagy Nikolett, Koteczki Réka és Kecskés Gábor.

süti beállítások módosítása